TCC Studios, nu de Basiliek studio’s,  is begin 2015 geopend op een unieke locatie; midden in het land gevestigd in multifunctioneel zalencentrum “ De Basiliek” te Veenendaal waar wij ook onderdeel van uitmaken. Daarmee is de studio virtueel één van de grootste studio’s van Nederland omdat je in iedere ruimte van de Basiliek kunt opnemen.

In elke ruimte ligt reeds de benodigde bekabeling die naar  de studio gaat. Er is hier vrijwel geen limiet op de ruimte die je nodig hebt voor het opnemen van jouw album. Wat dacht je van de grote zaal? Zittend kunnen hier al 1500 mensen in en vanaf het podium lopen 192 audio lijnen heen én terug naar de studio. Of de “kleine” zaal met een capaciteit van 300 zitplaatsen. Zeer geschikt voor middelgrote opnames of presentaties.

Maar ook “de Taverne” of een van de vergaderzalen kan zeer goed dienen als opname ruimte. In  2015  en 2016 werden hier bijvoorbeeld 9 (!) kleine studio’s door ons ingericht om nummers te schrijven voor het Eurovisie songfestival . Resultaat? De inzending van Noorwegen in 2016 is hier geschreven, maar ook Malta en Denemarken werkten met nummers die hier zijn geschreven.

Het team

Jan Pronk
Jan PronkEigenaar, huis technicus
“De microfoon professor”. Weet als geen ander opnames exact zo te maken zoals u voor ogen, of moet we zeggen oren, heeft. Werkte in het verleden o.a met Hans Dulfer, Kees Kraaijenoord, Harry Sacksioni, Don Moen, Joke Buis, Kinderen voor kinderen, Adrian Snell e.v.a
Rob Buis
Rob BuisProducer, muzikant
Producer Rob Buis is ook aan de studio verbonden. Rob werkte recent met ondermeer Kees Kraaijenoord, Joke Buis, LEV maar werkte in het verleden ook met Linda Wagenmakers,  Sharon Kips, Stonewashed, Matthijn Buwalda en voor de televisie programma’s X-Factor en Korenslag.
Daniël van der Molen
Daniël van der MolenBassist en producer
Daniël van der Molen is vooral bekend als bassist bij diverse grote acts in Nederland zoals bv Shirma Rouse. Op dit moment (2017) tourt hij o.a met Ruth Jacott door Nederland en produceert hij het nieuwe album van Johan Spruijt.
Jeroen van Santen
Jeroen van SantenProducer
Jeroen van Santen is vooral bekend als drummer van verschillende bekende acts in Nederland. Maar daarnaast is hij ook producer van een verscheidenheid aan acts.