The Real Nashville Sound

Je hoort de naam Nashville vrij regelmatig vallen als het gaat over muziek opname. Er is een behoefte onder artiesten om deze specifieke “sound” op hun CD te krijgen. Links en rechts zien we dat mensen hun CD, hier in nederland, opnemen en het dan in Nashville laten mixen of masteren. De vraag is, creëer je hiermee de echte Nashville sound?

TCC studios, in samenwerking aan gegaan met Auke Bijlsma, heeft een breed netwerk in Nashville heeft van muzikanten, producers, singer-songwriters en techneuten die door de jaren heen veel producties hebben gemaakt en/of hebben deelgenomen aan grote CD opnames.

Op deze manier kunnen wij je  “the real Nashville sound” aanbieden.
We maken het mogelijk om de echte Nashville sound op jou CD te krijgen, voor een lagere prijs dan je denkt! En niet met de minste muzikanten.Neem bijvoorbeeld Travis Toy, pedal steel gitarist bij Rascal Flats. De hiernaast genoemde muzikanten werkten met o.a Tom Petty, Elvis Presley, Loretta Lynn, Michael W. Smith, John Hiatt, Billy Ray Cyrus en ga zo maar even door. En daar kan jouw naam straks tussen staan.

Hiervoor hoef je niet naar Nashville toe*, maar wij leggen de connectie voor je en zorgen voor datgene dat jij graag wilt.
We kunnen een op maat gemaakt pakket bieden waarbij jij de invulling krijgt die je graag zoekt. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op met  dennis (a) tccstudios.com en vraag naar de mogelijkheden. Ook kun je het contactformulier op deze website invullen.

*je hoeft niet naar Nashville toe, maardat kan natuurlijk wel! Neem ook daarvoor contact met ons op.

Werkwijze

Hoe gaat zo’n Nashville toevoeging aan jouw of jullie nummer of album in zijn werk? Wat verwachten wij van jou en wat krijg je terug?

Jij levert bij ons een audio bestand in van het nummer waarop de muzikant van jouw keuze moet meespelen. Of, indien aanwezig, de complete meersporen opname sessie die je hebt*.  Je geeft duidelijk aan wat je ongeveer verwacht en in welke delen van het nummer er wel of niet gespeeld moet worden. Als je al een soort voorbeeld daarvan hebt lever je dat ook in als audiobestand, maar ook een versie zónder dat voorbeeld.

Vervolgens plaatsen wij deze audiotrack(s) in het audio programma waar de muzikant het liefst mee werkt en sturen dit naar hem op. Wij ontvangen vervolgens de door hem gemaakt opnames terug als losse bestanden zodat je deze kunt mixen in jouw track. Daarnaast ontvang je een “voorbeeld mix” zodat je kan horen hoe de opname in jouw nummer klinkt.

De opname gebeurt uiteraard altijd in de hoogste mogelijke kwaliteit en in het formaat dat jij (of je technicus) aangeeft. Is dit een te technisch verhaal voor je? Dan helpen we je graag, en zorgen dat alles goed komt.

* Aanleveren van sessies mogelijk in de volgende formaten / DAW’s : Protools, Logic X, Studio One en losse audio bestanden (voorkeur WAV of AIFF)

Een aantal muzikanten als voorbeeld

  • Chip Davis – De nummer 1 background vocalist van Nashville
  • Gary Prim – Toetsenist voor o.a John Fogerty, Martina McBride, Dionne Warwick en Kenny Rogers
  • Steve Ladd – Backing vocalist
  • Norbert Putnam – (Muscle Shoals) bassist voor o.a Elvis Presley, Loretta Lynn en John Hiatt
  • Mark Baldwin – Gitaar voor o.a Aretha Franklin en Michael W.Smith
  • Mark Fain – Bassist voor o.a Johnny Cash, Tom Petty, Bruce Hornsby
  • Gene Mc Donald – Backing vocals voor o.a Gaither
  • David Huntsinger – Piano en Orgel voor Amy Grant, Dolly Parton, Vince Gill e.v.a
  • Tanya Goodman-Sykes – Backing Vocals

(klik op de naam voor meer informatie)

Tarieven

De tarieven variëren van muzikant tot muzikant, maar komen in de praktijk allemaal rond de 150 euro voor 1 losse track uit. Voor een heel album maken we van te voren een prijsafspraak gebaseerd op het aantal tracks op het album. Uiteraard valt de prijs hier van per track veel lager uit dan voor 1 losse track.